Vochtproblemen

Gevaren van vocht.
Vocht heeft een negatieve invloed op uw gezondheid en woning. Wij staan er vaak niet bij stil welke schadelijke gevolgen er verbonden zijn aan vochtproblemen. De impact van vocht kan groot zijn, zowel op uw gezondheid, gezin als uw woning.

Naast bepaalde ongemakken van vocht in uw woning, zoals een muffe geur en een kil klimaat, kunnen de gevolgen ingrijpend zijn voor uw gezondheid en die van uw gezin. Vocht veroorzaakt op langere termijn schimmels in uw woning, die op hun beurt klachten veroorzaken als luchtwegproblemen, allergieën en hoofdpijn, enz. Het is ook een feit dat vochtproblemen in de woning funest zijn voor mensen met astma, luchtweginfecties en reuma.

Hoewel uw gezondheid het belangrijkste is, zijn de materiële gevolgen vaak niet te overzien. Een woning die met vochtproblemen kampt brengt langzaam ook schade toe aan de inboedel. Schimmels zetten zich vast op uw meubels, stoffering en kleding met als gevolg een muffe geur. Elektrische apparaten gaan eerder stuk, enz.!

Wanneer het vocht in de muren de elektriciteitsbedrading aantast, kan dit zelfs kortsluiting tot gevolg hebben. Vochtproblemen kunnen ervoor zorgen dat uw woning in waarde zakt en zelf onverkoopbaar wordt.

Alle bovenstaande redenen tonen aan hoe belangrijk het is om vochtproblemen zo snel en grondig  mogelijk aan te pakken, om zo uzelf, gezin en uw eigendom te beschermen m.b.t. de toekomst.